De reis naar A Coruna die we ooit nog moeten maken
Door: Peer
Blijf op de hoogte en volg Peer
30 Mei 2014 | Spanje, Santiago de Compostela
Zo ergens tegen enen, of tweeën, of was het toch enen stapten we op onze aluminium rossen. De eerste vijf dagen heerste hier het mysterie van de tijd. De ene keer stond het horloge van Peer een uurtje voor op het mijne, de andere keer was het weer andersom. En dan reageerde de I pad weer net wat anders dan de I phone, de HTC, het sateliethorloge van Peer of mijn eigen Garmin GPS. Inderdaad, wij zitten hier nogal ruim in de klokken. Maar welke zorgt nu voor de juiste tijd?
Na enige ergernis met te vroeg opstaan, winkelsluitingen, te verwachten inval van de schemering en wat ander ongerief zijn we er nu dus uit. De oplossing ligt in Portugal. Die houden samen met Engeland en nog wat andere vreemde landen een wat 'afwijkend' klokje aan. Vanaf deze ontdekking is onze planning dus weer helemaal op orde. Veel en heftig klimmen blijkt het devies in het ritje van vandaag. Waarbij het klimmen nog het meest aangenaam is. Er staat een nogal onaangename oostenwind die richting einde van de middag richting de tien graden gaat. Samen met wat motregen maakt dit de afdalingen in ons zomerfietspak niet echt tot een pretje. Na zeventig kilometer fietsen zijn we er wel klaar mee. We duiken een cafe met wifi in op speurtocht naar een adres voor deze nacht. Dat lukt weer wonderwel. Binnen een kwartier vinden we een pension op zo'n vijftien kilometer afstand. Dat die vijftien er uiteindelijk veertig worden wisten we toen nog niet. Dat onze Garmin ons de wildernis in zou leiden wisten we toen ook nog niet. Maar toch, een kleine drie uur na de verstuurde mail bereiken we de plaats van bestemming. Een warme douche voelt dan als een geschenk uit de hemel. De daarna geserveerde warme maaltijd was heel lekker en meer dan overdadig. Niet echt de beste voorbereiding voor een ideale nachtrust. Die vanwege goed gesloten luiken wel weer duurde tot een uur of elf een dagje later. Een uur of twee voor de opnieuw voorspelde nieuwe regen. Waarover later meer.
Peer