Nu weer zonder los amigos - Reisverslag uit Ronda, Spanje van Peer Dam - WaarBenJij.nu Nu weer zonder los amigos - Reisverslag uit Ronda, Spanje van Peer Dam - WaarBenJij.nu

Nu weer zonder los amigos

Door: Peer

Blijf op de hoogte en volg Peer

22 Mei 2013 | Spanje, Ronda

Net terug van een bezoek aan het Alhamra en nu alweer voor de tweede keer in veertien uur bij de Hacienda De Bib-rambla. Gisteren aten we hier bijzonder goed dus alle reden om na vier uur cultureel wandelen de inwendige mens hier verantwoord te versterken. Het uitzicht is hier mooier dan in mijn Eindhovense achtertuin. Daar geen monumenten, boven Moorse daken uitstekende pittoreske kerktorens, straatartiesten en rondflanerende Spaanse senoritas. Al kunnen tijden natuurlijk altijd gaan veranderen. Wel jammer van het diepe bouwvakkersdecolletee van een Noorse medetoerist waar ik bijna niet omheen kan kijken. Ik probeeer het zo snel mogelijk weer te vergeten. Vanmiddag staat er nog een ritje op de bicycletta een eindje voorbij Guadix op de planning. Dat ligt een kleine honderd kilometer hier vandaan. Gisteren nog even in mjn beste Spaans telefonisch laten weten dat ze me daar zo tegen zeven mogen verwachten. Gelukkig klonk dat waarschijnlijk heel onduidelijk. En aangezien ik net een vino tinto besteld heb, het eten nog niet echt rap deze kant in komt en het vertrek vanuit Granda voor de afwisseling weer eens later dan mijn planning gaat gebeuren wordt dat weer een latertje vanavond. Gelukkig is het hier pas zo tegen tienen echt donker. Dat vooruitzicht stemt nog altijd optimistisch. Al moet ik vandaag wel al het kopwerk doen. Niet meer in het wiel van de andere heren dus. Die zijn vanmorgen richting Malaga vertrokken voor een schijnbaar zware rit. Die daar dan in het hooggebergte bij gastheer Ben wordt afgesloten met wat koeien en varkens op de grill. Voor mijzelf was dat logistiek wat lastiger. Over een dag of vijf wil ik het bordje Valencia passeren en dat is nog best een aardig eindje weg. Het gerookte vlees maar laten schieten is daarom wel een goede optie. Scheelt weer enige stress. En dat houdt de Spaanse avonturen wel zo leuk.

De echte kou is vandaag gelukkig ook weer aardig uit de lucht. Als ik het goed begrepen heb gaat die met de nu naar Malaga fietsende vrienden weer vrolijk mee terug naar Nederland. Met een beetje geluk is er dan deze week geen open haard meer nodig om de botten aan te warmen. Ondanks de kou was de afgelopen week toch wel mooi en aangenaam. De soms best stevige regen viel voor een groot gedeelte s'nachts. Omdat de heren mijn kippenvel in de Spaanse avonden niet meer konden aanzien tracteerden ze me ook nog op een Spaans fleece vest. Eigenlijk geheel tegen mijn principe maar uiteindelijk toch wel lekker.

Inmiddels loopt het tegen drieen en ga ik zo ongeveer de rekening vragen. Met een beetje geluk trap ik dan zo ongeveer rond half vier Granada uit. Met nog een beetje meer geluk kan ik dit verslag dan vanavond weer vervolgen.

Hasta luego

Peer

• 22 Mei 2013 - 16:19

Marleen:

Dol op fleece :)

• 22 Mei 2013 - 20:37

Peter Bierens (den Biering):

Hoi peer, zo te zien gaat gelukkig alles goed met je. Zo net die overgebleven koi's (we hebben ze niet allemaal op gebakken) gevoerd. Er beweegd dus nog wel wat als je terug komt. Gisteren weer begonnen met werken en ruim 10 uur per dag gedraaid. Wat ben ik toch een sufferd. Het weer is om van te huilen. Groeten en veel fietsplezier gewenst.!! Peter, Marjan en de kroost.

• 22 Mei 2013 - 22:36

Mam:

Groetjes en veel succes voor de komende fietstochten,

Groetjes mam.

Verslag uit: Spanje, Ronda

Van Pisa naar Sicilie, een aardig stukje fietsen

Nu nog tikkie saai in een donker en te koud Ollanda. Geplaagd door een spontaan opgekomen verkoudheid. Met dank aan de oude koningin en haar verjaardag. Vanouds gezellig trouwens weer; net als de Primavera een soort officiele aftrap van het voorjaar. En de vooruitzichten blijven goed.Over negen dagen alweer de start van de eerste etappe in la bella Italia.Drie weken rondfietsen door Italie, niet echt een straf. De giro d'Italia is dan al weer halverwege. In onze eerste etappe gaan we daar supporteren. "We" zijn de gebroeders Ben en Geert Fisser, Ruud Wilting en ondergetekende. Geen jong aanstormend talent, nog wel altijd ijzersterk. Wat we de eerste dag al meteen bewijzen. In de vroege morgen bestijgen we de stalen en carbonachtige rossen en trappen dan vanuit Pisa naar het pittoreske Casciano. Om een uurtje of half vier komt daar het professionele wielerpeloton en karavaan voorbij. Helaas kunnen we dat niet vieren met veel bier en chips. We moeten namelijk na de doorkomst zelf ook nog een aardig eindje door. Siena is het einddoel van de eerste dag. Te bereiken na een fietsritje van een kleine 150 kilometer. Er zijn mensen die zoiets geen vakantie vinden. Maar die hebben dan waarschijnlijk ook nog nooit gefietst. Een armoedig leven zeg maar. Waarom zo'n vakantie wel de moeite waard is. Lees het de komende weken en voel de leut een bietje mee.

22 Mei 2013

Bij de hermana's

22 Mei 2013

Nu weer zonder los amigos

17 Mei 2013

Wat de vrienden uit Holanda mee namen

14 Mei 2013

Achterstallig schrijfwerk

13 Mei 2013

Fietsverhalen uit het wonderschone Andalusie
Peer

Nu nog tikkie saai in een donker en te koud Ollanda. Over negen dagen alweer de start van de eerste etappe in la bella Italia. De giro d'Italia is dan al weer halverwege. In onze eerste etappe gaan we daar supporteren. Start in Pisa en daarna naar Casciano. Om een uurtje of half vier komt daar het peloton en karavaan voorbij. Helaas kunnen we dat niet vieren met veel bier en chips. We moeten namelijk na de doorkomst zelf ook nog een aardig eindje door. Siena is het einddoel van de eerste dag. Te bereiken na een fietsritje van een kleine 150 kilometer. Er zijn mensen die zoiets geen vakantie vinden. Maar die hebben dan waarschijnlijk ook nog nooit gefietst. Een armoedig leven zeg maar. Waarom zo'n vakantie wel de moeite waard is. Lees het de komende weken en voel de leut een bietje mee.

Actief sinds 03 Mei 2012
Totaal aantal bezoekers 20291